torsdag 26 augusti 2010

173 katter avlivas. Djurhållningen känt hos inspektören sedan 2006



20 juli 2010


Kvinnan hade varnats av länsstyrelsen: Inte fler än nio katter. Hon hade 191.
Polis och länsstyrelsen i Stockholm möttes av kraftig misär, enligt länsstyrelsens rapport efter besöket hemma hos djurägaren. Först efter flera försök och med hjälp av polisen hade länsstyrelsen blivit insläppta i hemmet.
I två byggnader, ett större och ett mindre hus i Botkyrka, levde den 60-åriga kvinnan tillsammans med sin mor, syster och sin 30-årige son och de 191 katterna. Katterna satt och låg på köksbänkar, bord, skåp, på golvet, på stolarna och fönsterbrädorna. De hittade kattlik, skadade och sjuka katter och flera kattlådor som alla var fulla med avföring och urin.

”Det var en stickande lukt av ammoniak som påverkade luftvägarna”, skriver Marie Lundin, djurskyddshandläggare på Länsstyrelsen i Stockholm.
173 av katterna fick avlivas på plats. De övriga 18 omhändertogs och fördes till ett katthem.
– Sådana här personer tycker väldigt mycket om djur och har ett gott hjärta. De anser sig själva kunna ta hand om dem, men vi håller inte riktigt med dem om det, säger Karina Burlin på länsstyrelsen i Stockholm.
Ett par gånger varje år får länsstyrelsen i Stockholm larm om personer som samlat på sig ett stort antal sällskapsdjur så att både djur och ägare far illa.
– Men så här stort antal djur är ovanligt.

Ur handlingarna från länsstyrelsen framkommer att en och samma djurskyddshandläggare har haft hand om ärendet sedan 2006 och att djuren redan då levde i samma missär. 

Källa: Aftonbladet.se

1 kommentar:

  1. 173 katter avlivades på plats och 18 omhändertogs. Varför avlivades så många? Deras förklaring var säkert att katterna var "sjuka" men det rätta svaret ligger i att de inte trodde att ägaren skulle kunna betala ockersummorna som bestulna djurägare utpressas på.

    18 katter x 5000 kronor för en månads omhändertagande = 90 000 kronor. Den summan räknade tjuvarna med att ägaren kunde utpressas på. Övriga katter avlivades, sjuka eller ej, eftersom de inte trodde att ägaren skulle kunna betala.

    191 x 5000 kronor = 955 000 kronor. Den summan kan de flesta inte betala och då kör de avlivning för att inte få kritiska skattebetalare och poliser över sig (polisen betalar med skattebetalarnas pengar för omhändertaganden som bestulna ägare inte kan betala).

    OBS notera att jag inte är för djurplågeri men det är helt klart och tydligt att det i detta fall har avlivats fullt friska djur.

    Katterna på bilden verkar vara vid gott hull samt lugna och då ser jag åtminstone 25 av dem. Av dessa 25 ska åtminstone 7 ha avlivats. Troligast är att de allihop blev avlivade. Kan man få se bilderna på alla de avlivade katterna? Fanns det döda katter förutom de avlivade så vill man förstås även se dem - om de nu existerat. Om den värsta bilden är den här ovan så är det patetiskt.

    Inte sällan beskrivs stulna katter som vilda av lögnarna. När man ser bilder på lugna katter så beskrivs de plötsligt som apatiska. Tjuvkärringar som bor i etniskt rensade rikemansområden drar sig inte för något... lögner, stölder, ocker, utpressningar, förtal, häleri, avlivningar av friska djur... För det plockar de ut runt 30 000 kronor i månaden. USCH!

    SvaraRadera